Sunday, May 2, 2010

gonna miss you guys

hmmm~
tak lama lagi dah nak masuk fasa baru dalam hidup.insya-Allah lepas ni sambung belajar kat matrik kuala pilah,negeri sembilan...
[bila dapat surat tawaran tu,fulamak!punyalah besar gedabak sampul surat!]

tak caya lah pulak dah sampai masa kita semua kena buat keputusan untuk tentukan masa depan masing-masing.rasa macam baru semalam je mama tolong bedakkan muka...
rasa macam baru semalam je tengok bebudak 5 sina begelak ketawa riang ria hari raya...entah bila kita dapat jumpa lagi kan?kan? (eh,nanti buat reunion jangan lupa ajak I sekali tau :p)
yeah~sesungguhnya saya mengaku: saya akan rindukan korang semua!!!    
naa..nanti kat sana mesti susah nak cari kawan....tau-tau ajelah lah kan kawan korang ni macam mana.I was not born naturally mesra alam...tapi Ayong dah pesan nanti kalau sampai kat sana tegur room-mate dulu.senang je..
mula-mula  then say HI!.oooo....key....kalau betul jadi macam ni,gerenti sengihan tu tak berapa real..(kena berlatih mulai sekarang!-huh?tetiba..)
papa mama dah belikan barang keperluan untuk angah kesayangan diorang ni..^_^ maunya habis beratus jugaklah...(rasa bersalah tiba-tiba datang..)

cuak jugak sebenarnya sebab hari tu ada jumpa dengan ustaz Azmi-our PK HEM..dia kata kalau nak pergi matrik kat kuala pilah mesti bawak bekalan air satu/dua gelen sebab kat sana bekalan air kurang...
sheesh...tak habis-habis dengan masalah air.alah~ orang kata apa...alah bisa tegal biasa? hehe sama macam duduk kat asrama lah macam ni..kiranya bila duduk kat asrama automatik belajar macam mana nak survive :p (mama pun dah belikan baldi punyalah gedabak besar..untuk isi bekalan air katanya..oh~mamaku^_^)

sebab nanti mungkin lama tak update blog ni,jadi hari ni nak membebel panjang.kalau bosan...skip this page!(kalu berani,buatlah!!)muahahaha-
  masa form 3 dolu-dolu yani,lydia, farehah n bebudak form 2 zaman tu yang berhingus lagi jadi my room-mates. serunuk yang amat jugak masa tu...kalau yani ingat lagi...masa tu tengah zaman bebudak buat kumpul lirik lagu dalam buku log...so,kitaorang :yani and I melalak tak ingat dunia.habis satu buku jugaklah malam tu...(time kaseh kepada yani yang sudi menadah telinga untuk dengar suara yang sumbang ni..time kaseh juga kepada yani sebab sudi menyumbangkan suara beliau yang lebih kurang sama sumbangnya itu...jangan marah lorh..main-main je..^_^)
tahun tu jugak dapat pengalaman baru dengan lydia : kitaorang dengar suara orang ketawa tetengah malam buta tetiba senyap tanpa dengar orang lalu lalang kat tepi asrama (faham?!)-dah reti dah macam mana nak describe benda tu...malam tu kitaorang tidur berdua jugaklah...just temankan lydia yang masa tu macam tersedar kejadian yang berlaku masa tu adalah 'sesuatu'...ngeee...(penekanan diberikan disitu...temankan lydia..bukan diteman oleh lydia...harap faham maksud yang tersirat,yea adik-adik)

masa form 5 dapat masuk asrama bila exam just around the corner.menggelabah lah jugak masa tu..mana nak studi lagi,nak kemas barang-barang lagi..
lagi haru bila ustazah keluarkan arahan mandatori suruh bebudak form 5 turun aras bawah...
masa tu..sekali dengan si budak busuk-wink2,hindun,yana & pear...angkutlah barang-barang turun bawah aras dua walaupun hati dah memberontak gila muncung dah sedepa tak nak turun bawah...
nak dijadikan cerita lepas syok-syok kemas barang dapat berita bebudak form 5 kena duduk aras satu...
ngee..ternganga dibuatnya.kalau alien turun pun masa tu dah tak peduli dah.rasa macam mesin basuh jatuh atas kepala...kena turun lagi? barang dah kemas dah...tinggal nak pasang bedsheet je lagi...haru sungguh.
pemberontakan berlaku sekali lagi...terguling-guling jugak lah kalau tak silap...geram yang amat!
tapi si budak busuk-wink2(hai nampaknya lekat lah nickname tu yea cik wink2 :p) cool steady je...dalam hati sapa tau beb..!!hakhak boleh pulak beliau dengan si yana buat pakatan angkut semua barang-barang kitaorang turun bawah.sebagai balasan -gosokkan baju sekolah beliau ( je..) baik hati jugak budak ni ek?^_^
nasib baik jugaklah turun bawah sebab sis dalam bilik aras dua tu...sungguh lah tidak menghormati kami adik-adik yang cun ni....(should I say sorry?)

duduk sebilik dengan bebudak berempat ni bukan boleh dibuat main..ada je modal nak bagi orang ketawa..nasib baik tak ada penyakit lemah pundi kencing..kalau tak haru je nanti lantai basah sebab terlalu banyak ketawa..hindun pun sama dalam diam dah masuk persatuan orang-orang lawak sedunia...punyalah senyap..tapi bila masuk mood gila-gila remaja nak terguling pun ada jugak dengar lawak spontan yang tetiba...sampai ada lah satu malam tu..cik wink2 tidur lepas tu terjaga..then dia kata..
"kuat betul cik wangi ni ketawa." yelah kan sampai dengar kat katil beliau yang jauh mengalahkan orang lari marathon (sungguh hiperbola..tak lah jauh sangat jauhnya...saja nak gempak..) kalau dah cik wink2 kata cenggitu,apatah lagi room-mates yang lain..cuma diorang tak bersuara je.
sorry korang...nak buat macam mana dapat room-mate yang kuat-ketawa-susah-nak-berhenti macam ni...  

kejadian yang tak boleh lupa ....
bila pintu dorm tercabut (or tertanggal or..should I say dicabutkan,ditanggalkan.dipahtahkan?apaperjelah..)
tau-tau jelah kan pintu dorm kitaorang tu macam mana..susah nak bukak ngalahkan pintu peti besi..
masa tu masing-masing tengah stress yang amat,jadi bila cik Aliah Fatin Irwani(skema..?huhu) nak bukak pintu,stress yang dah sedia ada makin bertambah...
disebabkan cik wangi di sini baik hati..(jangan buat muka cik bloggers yang membaca sekalian..:) )maka tolonglah cik aliah bukak pintu..dengan kekuatan yang ada lepas baham biskut tiger pintu ditarik dengan sekuat hati...alih-alih...tercabut?
menggelabah beb...cik noreen,cik lydia dah sakan gelakkan cik wangi yang tengah gelabah ni..haru punya kawan...cik wink2 pun sama!
sekali lagi dikejutkan dengan betapa baiknya para room-mate kali ni..diorang tolong carikan langsir untuk tutup pintu yang dah terkopak tu supaya nanti bila pak cik lalu diorang tak nampak kitaorang  bebudak cun ni tengah buat aksi lagak ngeri ke apa...
soalan kepada pak cik: kenapa bila pak cik lalu depan dorm kitaorang,pak cik palingkan muka ke arah dorm kitaorang?apa yang pak cik nak tengok?(gatal!!!...ermm...should I say sorry once again?) 

okey enough about cerita-mengimbau-kenangan-masa-lalu.. tau korang dah buh-san kan?kan?
untuk korang yang sudi berkawan walaupun kekadang diri ini terlalu membosankan-terima kasih
untuk korang yang sudi bercakap berbual bersenda walaupun kekadang bila aku cakap korang tak paham langsung-time kaseh
untuk korang yang sudi harungi suka duka together-gether-trimas kashih

  










6 comments:

yani said...

oh~~
terkenang zmn mude dolu2..:')
dilah nk pegi matrik ek??
gud lux la yea..blaja kt situ bkn senang taw..
skor tinggi2 pointer tu ek..

cahaya keadilan said...

time kaseh yani...
ni kira ambk risiko lah ni...
belajar untk memajukan dan mematangkan diri...
gud luck back to you...
insyaAllah kalau ada jodoh kita jumpa lagi..

pinky_pinkgu92 said...

nak join korg bole...?
bez nye korg dapat pogi sane..i juge dok uma jadik budak fom 6..huhu..

pinky_pinkgu92 said...

nak join korg bole...?
bez nye korg dapat pogi sane..i juge dok uma jadik budak fom 6..huhu..

wink2 said...

wahhahhh,,rnduuuuuuuuu anda smueeee..
wpun dh jmpe kwn baru mane nak lupe kawan lame..huhu
dlah,msti la belagak cool,agkut je la brg2 tu,
ape org kate tu,assobiru-minal-imann..haha
(dalam hati toksah tanye la..)

anum_taec said...

alolo,,nak masuk gak,,haha